Općina Cestica

Općina Cestica ima površinu 45,91 km2 i ima 5.678 stanovnika koji žive u 20 naselja i cijelom svojom površinom se rasprostire uz granicu sa Republikom Slovenijom.

Unazad 10 godina Općina Cestica ubrzano se razvija u svim područjima, a posebno na području gospodarstva i turizma, što danas doprinosi još većim razvojnim ciljevima. U Općini djeluju mnogobrojna društva i udruge koje doprinose raznolikosti i boljem životu u Općini i očuvanju kulturno-povijesne baštine.

Razvijeno je i školstvo i društvene djelatnosti. Općina Cestica je jedninica lokalne samouprave koja samostalno obavlja poslove koji su joj dodjeljeni zakonom i propisani Statutom Općina. Općina se brine za informiranje mještana, donosi prostorne planove, uređuje komunalnu infrastrukturu, brine o zaštiti okoliša, brine o komunalnom redu, razvija i pomaže kulturne i športske djelatnosti, brine o predškolskom odgoju, brine za razvoj poljoprivrede i razvoj seoskih domaćinstava posebno na području turizma, brine za malo poduzetništvo, brine za socijalnu skrb, školstvo, uređuje kultrno-povijesne objekte, brine o zapošljavanju ljudi, te obavlja upravno-administrativne poslove dodjeljene joj zakonom.Općina Cestica se od samih početaka uključivala u sve projekte Županije, Ministarstva i EU-fondova.


JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Ispis

Kontakt Općina Cestica

 

Općina Cestica
Dravska 1a
42208 Cestica
Hrvatska
Tel: +385 (0)42 724 824
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.cestica.hr