U općini Cestica držana posljednja kulinarska radionica

  • Posted on:  Četvrtak, 24 Prosinac 2015 09:54

U općini Cestica je 23. prosinca 2015. održana završna radionica vezana za aktivnost Kulinarika, koju u okviru projekta DE -PARK provodi Općina Cestica. 

Radionicu je vodio majstor kuhar Branko Ognjenović koji je pripremio tradicionalna jela cestičkog kraja. Tom je prigodom održano i prvo općinsko natjecanje u pripremi tradicijskih jela "Cestički repnjak 2015." na kojem su sudjelovale cestičke domaćice.

Na završnoj je radionici predstavljena brošura "Okusi cestičkog kraja" u kojoj je predstavljena tradicionalna kuhinja cestičkog kraja. U njenoj su pripremi, svojim receptima, sudjelovale domaćice s područja općine Cestica. Cilj brošura je sačuvati od zaborava tamošnja tradicijskih jela.

- Danas je u Cestici završnica kulinarskog djela projekta. Na slovenskoj strani njegova će završnica biti u siječnju. Uglavnom su sve ostale aktivnosti zaključene. Što se tiče kulinarike, tijekom projekta smo zaključili da su nam kulinarske osnove jednake ili slične budući da dolazimo iz istog prostora i da nas povezuju i druge brojen iste stvari – rekla je voditeljica projekta DE PARK Sonja Golc.

Tijekom trajanja radionice polaznicima Programa osposobljavanja informatora lokalne turističke ponude za područje općine Cestica i sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije podijeljene su potvrde o uspješno završenom programu. 

Free Joomla Lightbox Gallery
Read 1524 times