Završetak projekta DE – PARK i OKUSI HALOZA

  • Posted on:  Petak, 12 Veljača 2016 09:00

Sa završetkom projekta, koji se počeo provoditi 1. 2. 2015., i koji je povezao slovenske i hrvatske partnere, pozivamo Vas na predstavljanje njegovih rezultata u okviru kojeg će se održati i zaključna aktivnost projekta pod imenom Okusi Haloza.Pozivamo Vas da nam se pridružite u petak, 19. 2. 2016. u 16 sati u Višenamjenskoj staroj dvorani u Cirkulanama ( Cirkulane 40a ).

Projekt se provodio na cijelom području Turističke zone Haloze – Zagorje u kojeg su se uključili žitelji, turistički ponuditelji i druge organizacije pograničnih područja na području Holoza i Hrvatskog Zagorja.

S projektom DE PARK smo očuvali kulturnu tradiciju područja i s krajem projekta uspostavljamo upravljanje s obnovljenim kulturnim objektima sukladno sa smjernicama očuvanja kulturne baštine. S tim se čuva ne samo stambena baština već i živa baština koja je neposredno ovisna o sudjelovanju žitelja s obje strane granice. Više o projektu nalazi se na Internet stranici www.haloze-zagorje.eu. Na događanju će biti prisutni partneri i izvođači projekta s obje strane granice.

Isovremeno ćemo sa završetkom projekta biti izvedena i zadnja aktivnost projekta – priredba Okusi Haloza, koju će s turističkim ponuditeljima i vinarima voditi kuharski stručnjak Tomaž Vozelj.

Predstavljena će biti tradicionalno haloško kulinarstvo i vina iz Haloza, koje smo uvrstili u gastronomsku piramidu Haloza i Hrvatskog Zagorja.

Pozivnica Okusi Haloza (pdf)

Free Joomla Lightbox Gallery
Read 1348 times Last modified on Petak, 12 Veljača 2016 09:03