Održana završna priredba projekta DE – PARK

  • Posted on:  Subota, 20 Veljača 2016 22:29

U Cirkulanama je održana završna priredba na kojoj su predstavljeni rezultati projekta DE – PARK.

Predstavnici svih projektnih partnera pojedinačno su okupljenima predstavili rezultate aktivnosti koje su provodili u okviru projekta. 

Rezultate cijelog projekta DE - PARK predstavila je voditeljica projekta Sonja Golc.

- Svi ciljevi su ostvareni. Obnovljeno je pet kuća, održano 40 događanja i tri radionice o kulinarici. Priredbe je posjetilo 24.000 posjetitelja. Na kraju projekta uspostavljamo upravljanje s obnovljenim kulturnim objektima u skladu sa smjernicama očuvanja kulturne tradicije. S tim se ne čuva samo graditeljska tradicija već i ona živa koja je neposredno ovisna o sudjelovanju žitelja s obje strane granice – rekla je Sonja Golc.

Na uspješno zaključenom projektu svim je partnerima čestitala zastupnica u slovenskom parlamentu Vesna Vervega. 

- Očuvanje kulturne i prirodne baštine velika je razvojna prilika. Takvi projekti spajaju i povezuju ljude preko granica – rekla je zastupnica Vesna Vervega.

Prilikom zaključivanja projekta provedena je i zadnja aktivnost – priredba Okusi Haloza, koju je zajedno s turističkim ponuditeljima i vinarima vodio kuharski stručnjak Tomaž Vozelj. Predstavljeni su tradicionalno haloško kulinarstvo i vina iz Haloza, koji su uvršteni u gastronomsku piramidu Haloza.

Na završnoj je priredbi održan kulturni program u okviru kojeg su nastupile skupine iz Haloza i Hrvatskog Zagorja. 

Free Joomla Lightbox Gallery
Read 1783 times